időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Rendvédelmi zéró toleranciát jelentett be Szita Károly

BuL
2014.04.22. 20:21

Kaposvár önkormányzata az idén 144 millió forintot fordít a város közbiztonságának megerősítésére.

Hozzátette, hogy a kamerarendszer kiépítésére a Belügyminisztérium írt ki pályázatot, amelyre Kaposvár 130 millió forint támogatási igényt nyújtott be.

Az önkormányzat két motort is vásárol a rendőrségnek, a polgárőrség éves támogatását pedig egymillió forinttal megemelik, amelyből távcsövet, felszerelést, üzemanyagot vásárolhatnak, valamint a közterület-felügyelők létszámát is növelik – sorolta a polgármester.

Mindettől azt várják, hogy hatékonyabb védelmet biztosítsanak azokkal szemben, „akik az együttélés írott és íratlan szabályait megszegik, akik számára a rend nem érték” – fogalmazott Szita Károly.

Piros Attila, megyei rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón azt mondta: a kameráknak köszönhetően egy példaértékű biztonsági zóna és lényegesen magasabb szintű közbiztonság alakul ki a városban. Hozzátette: a kamerákat a nap 24 órájában folyamatosan figyelik, e mellett egy belső átcsoportosításnak köszönhetően 30 közterületi járőrrel az utcai járőrszolgálatot is megerősítették.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.