időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Százezren szednének szemetet

VZ
2014.04.30. 21:48

Elképesztően népszerű a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció.

A legnagyobb magyar szemétgyűjtési mozgalom az idén háromnapos lesz: május 9-11. között szedhetik a szemetet az akció keretében az önkéntesek. Magyarország ezzel csatlakozik az Európai Bizottság Let\'s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) projektjéhez. Ennek keretében május 10-én Európa 28 országában tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót – olvasható a tájékoztatóban.

Török Zsolt, az OHÜ szóvivője kiemelte: évről évre egyre többen jelentkeznek a TeSzedd! akcióra, amit a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megbízásából az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szervez. Nagyrészt általános iskolák, önkormányzatok és cégek jelentkeztek, illetve hoztak létre találkozási pontot.

A közlemény szerint az idén a Magyar Posta, amely saját tevékenysége során is igyekszik egyre nagyobb hangsúlyt helyezni környezetünk védelmére, komoly támogatást nyújt az akció lebonyolításához. A társaság végzi a szükséges eszközök csomagolását és kiszállítását a helyi koordinátorok részére.

Új pontot május 2-án éjfélig lehet még létrehozni a www.teszedd.hu weboldalon, és ez a határideje az önkéntesek regisztrációjának is. A találkozási pontokon bárki csatlakozhat bármelyik nyílt szemétgyűjtő csoporthoz.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – gumikesztyűket, zsákokat – az OHÜ biztosítja. Szintén az OHÜ gondoskodik az akció keretében összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.