időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Puskás Tivadart indítja Szombathelyen a Fidesz

MNO
2014.07.09. 16:45

A Fidesz országos választmányának elnöksége egyhangú döntéssel választotta Puskás Tivadart Szombathely polgármesterjelöltjének – jelentette be Hende Csaba országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter szerdán a városban tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke elmondta, hogy Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) 2010 óta Szombathely polgármestere. A vasi megyeszékhely az elmúlt négy esztendőben óriásit fejlődött, az iparűzési adóból származó bevétel 45 százalékkal nőtt, csak a nagyvállalatoknál több mint kétezer új munkahely jött létre, és 3,5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta – sorolta Hende Csaba.

Utalt arra, hogy Puskás Tivadar mentőorvosként (a nyugat-dunántúli regionális mentőszervezet szakmai vezetője volt) is részt vett a város közéletében. „Kiállt minden nemes ügy mellett, részt vett a polgári, nemzeti keresztény erők megmozdulásán” – mondta a miniszter. Miután 2006-ban a parlamenti választásokon listától bekerült a parlamentbe, elbocsátották, de a bíróság visszaállította a munkaviszonyát. Hende Csaba hozzátette: azért hurcolták meg, mert síkra szállt az akkori ellenzéki erők mellett.

Puskás Tivadar arról beszélt, hogy jó irányban halad a város, ezt a munkát szeretnék folytatni. Bejelentette, hogy így 2016-ban műszaki képzés indul a Nyugat-magyarországi Egyetemen, miután az akkreditáció megtörtént. Az egészségügyben az utóbbi időszak legnagyobb fejlesztései valósultak meg, javult a szakmai ellátás színvonala. Harangozó Bertalan, a KDNP megyei elnöke, Vas megye kormánymegbízottja azt mondta: Puskás Tivadar jelöltségét a KDNP is támogatja, mert politikai meggyőződése közel áll a kereszténydemokrata eszmékhez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.