A tüntetések népének udvarol az MSZP

Tóbiás József pártja fő feladatának tekinti, hogy a parlamentben megjelenítse azokat a kritikákat, amelyek a demonstrációkon hangzanak el.

MNO
2014. 12. 13. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József a Népszava szombati számában megjelent interjúban közölte, együttműködő partnerségre törekednek a demonstrálókkal. Szerinte a tiltakozások sokasodnak, és ha a kormányzat bezárkózik, elszigetelődik a saját társadalmától, nemzetközileg is légüres térbe kerül.

Tóbiás úgy látja, 25 év után először zajlik valós értékelés az MSZP-n belül, ezt szolgálja a szombati pártértekezlet is. A fő céljuk, hogy jelen legyenek a helyi társadalomban.

Elmondta, a pártértekezleten meg kell fogalmazni, miben kell változtatniuk, mi az, amit másképpen kell csinálni a jövőben. Úgy véli, új szervezeti formában, politikai tartalmában egyenes megoldásokra összpontosító politikára van szükség. „Markáns szakmai álláspontok kidolgozása van napirenden, így tudjuk hitelesíteni a kormányzóképességünket” – fogalmazott a pártelnök.

Az MSZP pártértekezleten értékeli az idei választási évet, vezető politikusai jövőképet is felvázolnak ma Budapesten. Az egész napos rendezvény sajtónyilvános részén beszédet mond Tóbiás József elnök-frakcióvezető, valamint Botka László, az MSZP országos választmányának elnöke. A hatszáz résztvevő megemlékezik arról, hogy 25 évvel ezelőtt alapították meg az MSZP-t. A pártértekezletet a választmány még október közepén hívta össze, hogy megvitassa a párt átalakításának és az új baloldali politikának a főbb irányait.

Elmondta, a pártértekezlet feladata elsősorban az összegzés és a jövő felé fordulás.

Hozzátette, arról kell beszélni, ami sürgetően megoldásra vár ma Magyarországon. Szerinte a kiszolgáltatottság növekedéséről, az egyre terjedő szegénységről van szó, arról, hogy ma már az amúgy még munkával rendelkezők sem képesek fenntartani saját magukat, a családjukat. Beszélni kell arról, mit is jelent ma Európa Magyarország számára, vagy arról, jó-e a keleti szél, amiről a miniszterelnök beszél állandóan – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.