Bojárt nem állítják bíróság elé

Jogerősen elutasította a Demszky volt tanácsadója ellen szemérem elleni erőszak miatt beadott vádindítványt a Fővárosi Törvényszék.

Munkatársunktól
2014. 12. 16. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a volt liberális politikust közös lányuk édesanyja jelentette fel, mivel úgy vélte, Bojár szexuálisan bántalmazta gyermeküket.

Az esetről tavaly májusban a Bors számolt be, a lap azt írta, hogy a kislányt zavart viselkedése miatt Bucsai Orsolya 2013 januárjában pszichológushoz vitte. A szakember a szexuális abúzus gyanúja miatt hivatalos jelzéssel fordult a gyámhatósághoz, és bejelentést tett a rendőrségen, a nyomozást azonban megszüntették, miután két, a szexuális bántalmazás gyanúját alátámasztó szakvélemény után egy harmadik pszichológus azt mondta, nagy valószínűséggel nem történt bántalmazás.

A gyermek édesanyjának és ügyvédjének panaszai, fellebbezései nem értek célt, ezért végül pótmagánvádas indítványt nyújtottak be, ezt viszont az elsőfokú bíróság elutasította. Másodfokon szintén elutasító határozat született. Az indoklás szerint a sértett édesanyjának képviselője által benyújtott indítvány alkalmatlan a büntetőeljárás megindítására és az ügy elbírálására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.