Elkészült a Venyige utcai börtön új beléptetőkapuja

Biztonságosabbá és hatékonyabbá válhat a bejárás a Venyige utcai börtönbe.

Nagy Áron
2014. 12. 01. 21:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonságosabbá és hatékonyabbá válhat a beléptetés a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai komplexumában, miután tegnap átadták az új látogatói beléptetőkaput és a hozzá tartozó várakozóhelyiséget. A beruházásra azért volt szükség, mert eddig egyetlen bejáraton át engedték be a fegyintézet dolgozóit, a védenceikhez érkező ügyvédeket és naponta – átlagosan – 200 hozzátartozót. Az átalakítás mintegy 7 millió forintba került; a munkálatokból a fogvatartottak is kivették részüket.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyébként az ország legnagyobb megyei rangú intézete. Bár befogadóképessége 1079 fő, átlagosan 1900 embert tartanak fogva három különálló épületében. Ebből 1200-an az úgynevezett III. objektum, azaz a Venyige lakói, amely az első magasépítésű börtön Magyarországon. Az épület eredetileg nem börtönnek készült, végül mégis ezt a funkciót szánták neki, ezért átalakították, és 2000-ben adták át. Akkor az ország egyik legmodernebb fegyintézetének számított úgy biztonsági rendszerének kialakítása, mint felszereltsége, illetve a fogvatartottak elhelyezési körülményei tekintetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.