Hónapokra vége a Balaton déli parti vonatozásnak

Felújítás miatt vasárnaptól lezárják a székesfehérvári vasútállomás utascsarnokát is, nyárra minden rendben lesz.

MNO
2014. 12. 13. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a székesfehérvári állomáson vasárnap kezdődik a vágány- és peronhálózat, valamint az aluljárórendszer felújítása, ezért zárják le az utascsarnokot, az aluljárót és az első nyolc vágányt. Várhatóan a jövő hét elején a jegypénztárakat is bezárják, a menetjegyeket ezután az állomásépület bal oldalán található ideiglenes konténerbe áthelyezett pénztárban lehet megvásárolni. Az e-Ticket jegyátvételi kioszkot a konténeren belül kialakított utasváróban, a pénztárak mellé helyezik.

Az ideiglenes peronokat a kiscsarnokból nyíló aluljárón keresztül lehet megközelíteni, 2015. január közepére a kivitelező egy védőtetővel és oldalfallal is ellátott gyalogos járdát alakít ki erre a célra. A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy fokozottan figyeljenek a vágányok megközelítésekor, és legalább tíz perccel korábban érkezzenek ki az állomásra, mert az ideiglenes peronok és vágányok távolabb találhatóak az állomásépülettől.

A dél-balatoni vonal felújításának új fázisa 2015. június 13-ig, a nyári forgalom kezdetéig tart, ez idő alatt eltérő pályaszakaszokon, módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon a mostani vágányzári menetrend vasárnaptól jövő év február 15-ig érvényes. Siófok és Szántód-Kőröshegy között, valamint a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat helyett vonatpótló autóbuszok járnak majd.

A felújítással járó menetrendi változások megtekinthetők a www.mav-start.hu oldalon, és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.