Már tizenhat párt versenyez Veszprémért

Január 5-éig nem lehet tudni, hány független kíván még indulni a megmérettetésen.

HZS
2014. 12. 23. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület egyhangúlag döntött az Aquila Párt, a Lokálpatrióta Párt, a Magyar Liberális Párt és A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nyilvántartásba vételéről.

Az NVB korábban már döntött a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, a Magyar Munkáspárt, a Magyar Szocialista Párt, az Elégedetlenek Pártja, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Zöldek Pártja, a Lehet Más a Politika, az Összefogás Párt, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyarországi Cigányok Fóruma – Összefogás Magyarországért Párt, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség nyilvántartásba vételéről.

A függetlenként induló jelölteknek nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra. Ezt azt jelenti, hogy az ajánlóívek kikéréséig, tehát január 5-éig nem lehet tudni, hányan kívánnak indulni a megmérettetésen.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi megbízatás és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-ai hatállyal lemondott – a Fidesz-frakcióban betöltött – országgyűlési mandátumáról.

Az NVB február 22-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. A választókat január 5-éig értesítik arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, az ajánlásokat január 5-étől gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat január 19-én 16 óráig kell leadniuk a választási bizottságnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.