Fidesz: A problémával most kell szembenézni

A nagyobbik kormánypárt kitart amellett, hogy Magyarországot meg kell védeni a megélhetési bevándorlástól.

MNO
2015. 01. 17. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárt szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte, hogy a terrorcselekményeket arra használják, hogy bevándorlóellenes hangulatot generáljanak. Megfogalmazása szerint a kormány a Jobbik korábbi programját valósítja meg.

A Fidesz közleménye szerint a megélhetési bevándorlás – ahogy sok más európai ország példája mutatja már – visszafordíthatatlan gazdasági, társadalmi, kulturális és közbiztonsági problémákhoz vezet. Hozzátették: Magyarországnak is szembe kell néznie a tömeges illegális bevándorlás jelenségével, az elmúlt három évben meghússzorozódott a menedékjogi kérelmezők száma.

A kormánypárt álláspontja szerint a problémával most kell szembenézni, és még időben ki kell dolgozni azokat az intézkedéseket, amelyek megvédik az országot a tömeges megélhetési bevándorlástól és következményeitől – közölték.

Az európai szabályozás nem készült fel a tömeges bevándorlás helyzetére – jelentette ki Tuzson Bence pénteken. A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője a magyarországi mellett európai szinten is egységes fellépést sürgetett, mivel szerinte a tömeges bevándorlás hosszú távon kulturális konfliktusokat okozhat. Példaként említette, hogy ha az Európába érkezők „sajátos szubkultúrát” alakítanak ki, és ezek például bizonyos munkanélküliségi okok miatt deviáns kultúrákká válnak, akkor a bűnözés melegágyai lesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.