Fideszes alpolgármestert kapott Karácsony

A kormánypárti képviselőt 12 igen szavazattal, 2 tartózkodás és 8 nem mellett szavazták meg.

MA
2015. 01. 22. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely csütörtök este közölte: Rozgonyi Zoltánt 12 igen szavazattal, 2 tartózkodás és 8 nem mellett választották meg. Titkos szavazás volt, de – mint a polgármester elmondta – az MSZP-frakció bejelentette, hogy nem támogatják a kormánypárti képviselő megválasztását.

A Fidesz–KDNP képviselői feltehetően igennel szavaztak, miként Karácsony Gergely és képviselőtársa, Szabó Rebeka is. Rajtuk kívül egy-egy LMP-s, jobbikos és független (Civilzugló Egyesület) képviselő tagja a testületnek. Vélhetően közülük még egy ember igennel szavazott, ketten pedig tartózkodtak.

Arról még egyeztetnek, hogy pontosan milyen feladatok tartoznak majd Rozgonyi Zoltánhoz – mondta Karácsony Gergely, de hozzátette: elsősorban a humán területen és a költségvetési tervezésben számít Rozgonyi Zoltánra.

A Fidesz zuglói szervezetének Facebook-oldalán azt írták: Rozgonyi Zoltán a kerület érdekét kívánja szolgálni, és munkája során továbbra is kompromisszumra, együttműködésre törekszik minden politikai erővel.

Karácsony Gergely tavaly októberben a szavazatok 42,55 százalékával nyerte meg a választást Rozgonyi Zoltán előtt, aki a voksok 39,71 százalékát szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.