Majd’ 300 új munkahely jön létre Debrecenben

A kormány a fejlesztési források kétharmadával segíti a magyar vállalkozásokat.

HZS
2015. 01. 22. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány 2010-ben elkötelezte magát emellett, s az irányváltás sikeresen talpra állította a gazdaságot, megindult a növekedés – tette hozzá Seszták Miklós, a debreceni Xanga cégcsoport új, 16 ezer négyzetméteres termelő üzemének avatóján. Csökken a GDP-arányos államadósság, nő az ipari termelés és az export, a foglalkoztatottak száma pedig tartósan négymillió felett van – sorolta az eredményeket a miniszter.

Seszták Miklós szerint most az a feladat, hogy „tartsuk az irányt, és megőrizzük a növekedési képességet”. Mint mondta, ennek érdekében a kormány a fejlesztési források kétharmadával segíti a magyar vállalkozásokat. A miniszter elismeréssel szólt a debreceni Xanga cégcsoport munkájáról, amely „lehetőséget, világszínvonalú keret-feltételeket teremt azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fantáziát látnak a térségben”.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára azt az összefogást méltatta, amelynek eredményeként példaértékű fejlesztéseket valósítottak meg a most átadott csarnoknak is helyet adó Határ úti ipari parkban és a debreceni repülőtéren.

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere a régió egyik legsikeresebb ipari parkjának nevezte a Határ útit, ahol a cégek mintegy 5500 embernek adnak munkát. Kósa Lajos (Fidesz), országgyűlési képviselő, a város volt polgármestere eredményesnek nevezte azt a helyi gazdaságpolitikát, amely a magasabb hozzáadott értéket képviselő iparágak és szolgáltatások letelepedését támogatja.

Herdon István, a Xanga vezérigazgatója elmondta: a több mint 3 milliárd forintos beruházás, amelyhez egymilliárd forint vissza nem térítendő forrást nyertek az Észak-alföldi Operatív Program pályázatán, 250-300 embernek ad majd munkát.

Az új csarnokban, amelynek első üteme egy éve készült el, a svéd ASSA ABLOY csoporthoz tartozó FlexiForce magyar leányvállalata folytat fémipari gyártó tevékenységet – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az elmúlt egy évben a Xanga cégcsoport befektetésével a Határ úti ipari parkban és a debreceni repülőtéren 13 projekt keretében összesen 55 ezer négyzetméter alapterületű ipari termelő és logisztikai raktár épült meg.

A fejlesztések eredményeként a létesítményekbe települő vállalkozások több száz újabb munkahelyet teremtenek Debrecenben – jegyezte meg Herdon István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.