Nógrádi: Sikerült megosztani Európát

Logikus Magyarország válaszreakciója a franciaországi terrormerényletekre – mondta a szakértő.

2015. 01. 15. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte: Európa legtöbb vezető politikusa ezt ugyanígy gondolja, legfeljebb nem mondja ki. Szerinte az uniós tagállamoknak a lehető leghamarabb közös migrációs politikát kellene kidolgozniuk, az ugyanis tarthatatlan, hogy a 28 tagállam 28-féle módon kezeli a bevándorlás kérdését. Hangsúlyozta, ezek után meg kellene próbálni integrálni a területükön élő külföldieket, s fokozni kell a titkosszolgálatok együttműködését, meg kell erősíteni a repterek védelmét, s a schengeni határok őrizetét – jelentette ki Nógrádi. Hozzátette, a merényletek előtt a világ egyik legjobb titkosszolgálatának tartott francia rengeteg hibát követett el, amit azonban nem fognak elismerni.

A szakértő emlékeztetett, mások mellett a francia elnöki hivatal is kérte a Charlie Hebdo vezetőit a merényletek előtt, ne közöljenek több Mohamed-karikatúrát, ám ezeket figyelmen kívül hagyták. Az egyik legfontosabb kérdés, beleférnek-e ezek a gúnyrajzok a sajtószabadságba – Nógrádi szerint nem, és az iszlám vallást sértő rajzok valójában felesleges provokációk. Úgy vélte, a terroristák sajnos annyiban elérték a céljukat, hogy megosztották Európát, Franciaországban például egy nap alatt 54 merénylet volt muzulmánok ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.