Tovább vizsgálják Juhász feljelentését

Legkésőbb február 12-ig kiderül, elrendelik-e a nyomozást vagy elutasítják a politikus feljelentését.

Swendt–Szabó
2015. 01. 29. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További tizenöt nappal hosszabbította meg a rendőrség annak a feljelentéskiegészítésnek az időpontját, amelyben a nyomozó hatóság dönt Juhász Péter, az Együtt társelnöke az V. kerületi ingatlaneladások miatti kifogásairól – tudta meg lapunk. Így legkésőbb február 12-ig kiderül, elrendelik-e a nyomozást vagy elutasítják a politikus feljelentését.

A belvárosi ellenzéki önkormányzati képviselő december 29-én fordult az ügyészséghez. Feljelentéséhez – mint mondta – bizonyítékokat nem csatolt, hiszen szerinte az általa összeszedett papírokból is egyértelmű, hogy rendszerszerszerűen „mentek” az általa bűnösnek tartott adásvételek.

Mint arról beszámoltunk, Juhász állításával ellentétben Belváros-Lipótváros hivatalos adatai szerint Rogán Antal (Fidesz–KDNP) két polgármesteri ciklusa idején nem gyorsult fel az ingatlaneladás. Az önkormányzat 15 évre visszamenőlegesen készített felmérése alapján a vevőknek biztosított kedvezmények aránya fokozatosan csökkent: közel hasonló arányban éltek a törvények és a rendeletek adta 30 százalékos kedvezménnyel az 1998 és 2002 közötti időszak második felében, amikor a polgármester a szintén fideszes Karsai Károly volt, továbbá a szocialista Steiner Pál (MSZP) idején, 2002-től 2006-ig.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője több feljelentése alapján rágalmazás miatt egy büntetőeljárás már zajlik. Az ingatlaneladásokkal kapcsolatos állításokkal összefüggésben pedig a kerület jelenlegi kormánypárti vezetése is jelezte: jogi lépéseket tesz.

Eltűnt telkek

Belváros-Lipótváros tudtával tett Székelyföldön feljelentést az a hazai cégvezető, akinek feljelentése nyomán hétfőn őrizetbe vették Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós polgármesterét – közölte lapunkkal a városrész önkormányzata. A Monturist Kft.-t 1996-ban alapították, kerületi többséggel. A székelyföldi város később 44 hektárnyi, a Gyilkos-tó melletti telket apportált a cégbe, majd abból 1,6 hektárt a gyanú szerint „jogellenesen elvont”. A gyergyói polgármestert ezzel kapcsolatos zsarolással gyanúsíthatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.