Új utakon jár Veszprém

Uniós finanszírozásból valósult meg az új észak-déli közlekedési főtengely.

MNO
2015. 01. 15. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcvanas évek végétől, mikor a belső útgyűrű elkészült, ilyen nagyszabású útfelület-építés, amely kifejezetten a város közlekedésfejlesztésének javítását szolgálja, nem történt Veszprémben – jelentette ki Némedi Lajos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette, hogy a beruházás egy több éve folyó tudatos közlekedésfejlesztés eredménye, amely által korszerű, jó minőségű új útfelületet használhatnak a veszprémiek és a városba érkezők.

Brányi Mária városfejlesztésért felelős alpolgármester elmondta: az útépítésre a város közel 360 millió forint európai uniós forrást nyert el, vagyis a beruházás 89,99 százalékos támogatottságban részesült.

Az új útszakasz a Budapesti úti körforgalmat köti össze az Almádi úttal. A beruházás során 624 méter új útfelület épült, a Radnóti téren kettős körforgalmat alakítottak ki, az út mentén parkolókat, gyalogjárdát és kerékpárutat létesítettek. Az új út a térképeken az Almádi út folytatásaként szerepel majd. A beruházás kivitelezője a Colas Út Zrt. volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.