„A baloldal ismét Magyarország ellen uszít”

A Fidesz a szocialisták választmányi ülése után elhangzottakra reagált.

RZ
2015. 02. 07. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt frakciója arra reagált, hogy az MSZP választmányának szombati ülésén és az utána tartott sajtótájékoztatón Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakcióvezetője a válság okaként az elmúlt évek rossz kormányzását jelölte meg. A politikus azt mondta: támogatni szeretné az MSZP és minden ellenzéki mozgalom harcát az Orbán-rendszer ellen, illetve az MSZP által támogatott veszprémi jelölt kampányában is részt kíván venni.

Gianni Pittella annak kapcsán érkezett Magyarországra, hogy júniusban Budapesten tartják az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusát.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott, hogy a baloldal a sorozatos bukás után most újra brüsszeli szocialistákat uszít hazánk ellen, és diplomáciai offenzívával akar nyomást gyakorolni Magyarországra. Szerintük ugyanezt tették, amikor a bankadó, a multik különadója és a rezsicsökkentés miatt hátba támadták és az Európai Parlamentben nemegyszer lejáratták hazánkat. Tollba mondták a Magyarországot elítélő szégyenteljes Tavares-jelentést, és képesek voltak a hazánkat illető uniós forrásokat is veszélyeztetni – sorolják. „A bukott baloldal bármilyen brüsszeli szocialistát is hív ide, nem engedünk a nyomásgyakorlásnak, és nem hagyjuk, hogy veszélyeztessék az eddigi eredményeket” – tartalmazza a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.