Egyre kevesebb az influenzás

Február 16. és 22. között 10 százalékkal kevesebben fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

MA
2015. 02. 25. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint a 8. héten négy megyében emelkedett, a fővárosban és nyolc megyében csökkent, hét megyében pedig nem változott az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Csongrád megyében kétharmadával nőtt az orvosnál megjelent influenzás betegek száma, ám Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Zala megyében volt a legtöbb beteg.

Az orvoshoz fordulók kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző héthez képest: továbbra is főleg a gyerekek és a fiatal felnőttek betegedtek meg.

A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba a 8. naptári héten 199 influenzagyanús betegtől származó légúti minta érkezett, amely 25 százalékkal kevesebb az előző héten vizsgáltnál. A laboratóriumi minták többségében továbbra is az influenza A és B vírust azonosították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.