Megújult a Vakok Állami Intézete

Ünnepélyes keretek között adták át a két felújított épületet, a főként energetikai beruházásra 972 millió forintot kapott az intézmény.

BLM
2015. 02. 26. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felújítás során a VÁI Hermina út 21. és a Hungária körúti épületében teljesen felújították a víz- és csatornahálózatot, a Hungária körúti épületben kiépítették a fűtésrendszert, a tetőre napkollektorokat szereltek.

A beruházás során megújult a homlokzat és a tető, kicserélték a nyílászárókat, a világítást megújították, ezeken kívül az épületen belül korszerűsítették a vizesblokkokat a speciális igényekhez igazítva – sorolta az elvégzett munkákat Szabóné Berta Irén igazgató. Hozzátette: több akadálymentes mosdót, zuhanyzót hoztak létre, de a közösen használt belső tereket is úgy alakították ki, hogy kerekes székkel könnyen lehessen közlekedni. A felújítás idejére a lakókat társintézményekbe költöztették.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa köszöntőjében utalt arra, hogy a látássérültek mindennapjaihoz speciális körülmények kellenek, az elvégzett beruházás pedig az intézményben élők és a VÁI-t mindennap felkeresők életminőségének javulását hozzák. A feladat nem más, mint esélyt adni azoknak az embereknek, akik valamilyen fogyatékossággal élik az életüket, és ez sok feladatot ad – fogalmazott Szekeres Pál.

A rendezvényen jelen volt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Székely László ombudsman.

Magyarországon több mint 80 ezer látássérült ember él, és évente 4-6 ezren veszítik el látásukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.