Tarlós: 400-500 milliárd forintot kaphat Budapest

Hét év alatt ennyi EU-s támogatás ömölhet a fővárosba.

VZ
2015. 02. 07. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István azt mondta: a budapesti fejlesztésekről az utóbbi napokban „nagyon kedvező híreket kapott a legközvetlenebb forrásból”.

Úgy volt, hogy az európai uniós pénzekből nem nagyon részesül Budapest, ezt nagymértékben módosították az utóbbi egy hétben – közölte a főpolgármester. Szavai szerint „a nulla helyett 400-500 milliárd forint közötti támogatáshoz juthat a főváros” a következő hét évben.

A városvezető részletekről nem akart beszélni, mint mondta, majd akkor teszi ezt meg, ha „a szándék, az ígéret ténnyé válik, papírra kerül”.

Tarlós István közölte, hogy pénteken kapott a főváros hivatalos értesítést arról, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét. Egyeztetnek majd a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a miniszterelnökkel – mondta.

Az olimpia megrendezéséhez szükséges infrastruktúra kapcsán szólt arról, hogy a megrendezéshez kell egy központi stadion, amelyben lennie kell atlétikai pályának, futókörnek. A Puskás Ferenc-stadion ehhez szükséges átalakítása lehet hogy többe kerül, mint egy új stadion építése – mondta Tarlós István, megjegyezve azt is, hogy a stadion befogadóképességével is „van probléma”.

Annak kapcsán, hogy a Budapesti Közlekedési Központ üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot, a főpolgármester elmondta: úgy tudja, hogy az igazgatósági ülésen olyan ügyekbe „akadtak bele”, amelyeket bűncselekményként értékelnek, ezért határozatban kötelezték a vezérigazgatót, hogy tegye meg a feljelentést.

Tarlós István a fővárosi problémák közül a közlekedést, a hajléktalanságot és az árvízvédelmet emelte ki. Ezek megoldását döntő fontosságúnak nevezte.

A főpolgármester a 3-as metró felújítása kapcsán megjegyezte: „úgy tűnik, hogy kapunk most kormányzati segítséget”.

Elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnöktől határozott ígéretet kapott, hogy ebben a ciklusban biztosan nem viszi el az állam a fővárosi közszolgáltató cégeket.

Tarlós István közölte: megtalálták az új Moszkva tér helyét a tizedik kerületben: az Óhegy parkot nevezik át Moszkva parkra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.