A 3-as metró egyes szakaszain hétvégenként ismét pótlóbusz jár

A vágányfelújítás június végéig érinti a vonalat.

MA
2015. 03. 03. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint folytatódik a vonalon a síncsereprogram, ezért metrópótló autóbusz közlekedik március 7-én és 8-án a Deák Ferenc tér és a Lehel tér, 21-én és 22-én a Deák Ferenc tér és az Árpád híd, 28-án és 29-én pedig a Lehel tér és az Árpád híd között.

Hozzátették, hogy tavaly és idén, szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

Június végéig – a március 14-15-ei, az április 4-5-6-ai (húsvéti), valamint a május 1-2-3-ai hosszú hétvégétől eltekintve – minden szombaton és vasárnap autóbusszal pótolják a 3-as metrót egyes szakaszokon.

A síncserével megszűnnek a pálya rossz állapota miatt bevezetett sebességkorlátozások, rövidebb lesz az utazással töltött idő és csökkennek a pályafenntartás költségei is – írták.

Arról is tájékoztattak, hogy a metrópótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül az út megszakításának, ezért ekkor nem kell új jegyet kezelni.

Végül emlékeztettek arra: a Fővárosi Közgyűlés augusztus 25-ei ülésén döntött arról, hogy kiírható a 3-as metró szerelvényeinek teljes körű felújításához szükséges tender. Ezzel a zavartalan forgalom biztosításához szükséges mintegy negyven vonat felújítása már 2015-ben elkezdődhet, és a vonal infrastruktúrájának teljes felújítása 2019-re elkészülhet. A vágányok cseréje pedig már másfél éve zajlik, és jövőre befejeződhet – olvasható a BKK közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.