Afrikából is érdeklődnek a bérelhető falu után

A január végi meghirdetés óta már 280 bérlőjelöltje akadt a Veszprém megyei Megyernek.

HZS
2015. 03. 06. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pajer Kristóf elmondta, hogy több mint 300-an érdeklődtek a falubérlés iránt, amelyet a turizmus fellendítése céljából kezdtek – osztrák mintára – meghirdetni. Hozzátette: 280-an már le is foglalták a falut, köztük magyarokon kívül érkeznek Ausztráliából, Afrikából, Svédországból és az Amerikai Egyesült Államokból is tavasszal és nyáron.

Mit szólnak a helyiek az átnevezhető utcákról? Köszönnek-e előre a pesti vendégek? Miért lett budakeszi polgármestere egy Veszprém megyei kistelepülésnek? Egyáltalán: miért kellett feladni az internetet felrobbantó és a sajtó fantáziáját megmozgató apróhirdetést?

Az MNO munkatársának megyeri riportját itt olvashatja.

A vendégek között akad, aki új, az ő nevét feltüntető utcanévtáblákat kért a településre ott-tartózkodása idejére. Olyan is érkezik, aki örömmel él azzal a lehetőséggel, hogy néhány napig alpolgármesterként dolgozik majd – közölte a polgármester, hozzátéve: feladata az lesz, hogy amíg bérli a falut, addig minden a legnagyobb rendben menjen.

Megyer állandó lakosainak száma 39, hét vendégháza van, ezen kívül buszmegálló, lovak, csirkék és négy hektár termőföld – összegezte a polgármester, hozzátéve, hogy ő is budapesti lakos, onnan utazik hetente a faluba, amelynek a csendje, nyugalma és természetessége ragadta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.