BKK: 48 új jármű érkezhet

Három, egymástól független midibusz-beszerzési tender van folyamatban.

HZS
2015. 03. 02. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik tendert 25+10 darab dízelüzemű midibusz – vállalkozó általi – beszerzésére és üzemeltetésére írta ki a BKK, amelyet az Orangeways nyert meg mint egyedüli érvényes ajánlattevő, az eredményhirdetés már lezajlott, de még nem kötöttek szerződést.

A másik pályázatot az első kerületi önkormányzattal írta ki a BKK 16 dízelüzemű midibuszra, ennek nyertese a török Karsan Otomotiv lett a megajánlott Atak típusú midibuszával. Ezek a budai Várban és vonzáskörzetében használnák. A szállítói szerződést aláírták, amely az uniós forrásokat biztosító támogatási szerződés szignálásával lép hatályba. Az ehhez szükséges kormánytámogatás rendelkezésre áll.

A harmadik pályázatot a Siemens–Rampini nyerte 7+14 darabos elektromosbusz-flotta szállítására, amelyet szintén az első kerületi önkormányzattal írt ki a BKK. A vállalkozási szerződést megkötötték, a hatályba lépés feltétele az uniós forrás felhasználását jóváhagyó kormányzati döntés, ez egyelőre nem született meg.

Az Index korábban írt arról, hogy az Orangeways Rába–Volvo buszai helyett török Karsan buszok érkeznek a várnegyedbe. Múlt héten a Siemens közölte, hogy a tendert megnyerték, de kormányzati döntésre vár a pályázat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.