Egyre kevesebb az influenzás beteg Magyarországon

Az elmúlt héten 40 százalékkal csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma.

MA
2015. 03. 11. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján nagyjából 34 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az ország valamennyi területén csökkent a betegek száma, hét megyében az előző hetinek több mint felére.

Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb. A legkevesebben Somogy, Bács-Kiskun és Veszprém megyében keresték fel orvosukat influenzás panaszokkal. Négy megye (Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye) kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést.

A legtöbb beteget – csaknem 36 százalékot – 15-34 évesek körében regisztrálták. A betegek több mint 30 százaléka a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A gyermekek aránya 22,5 százalék, a 60 éven felüliek aránya több mint 11 százalék volt. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből összesen 3 jelentés érkezett. A járványok közül egy egészségügyi intézményben és kettő szociális otthonban fordult elő – fejtette ki az OEK.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton közölte: Európa nyugati részén már csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, a keletebbre fekvő országokban azonban még felfelé ívelő ágban van az influenza aktivitása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.