Gondok vannak a vízellátással Kecskeméten

A Bácsvíz Zrt. 2-es számú vízműtelepén meghibásodott egy főnyomócső.

MA
2015. 03. 05. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigeti TIbor hozzátette: probléma van a vízellátással Kecskeméten az emeletes házak felső szintjein, a külső városrészekben, valamint Ballószögön és Helvécián.

A csőtörés egy pincében következett be, amely azonnal megtelt vízzel, ezért ki kellett kapcsolni az elektromos ellátást. Emiatt megállt a vízbetáplálás a rendszerbe a telepről – mondta a vezérigazgató-helyettes.

A hálózatba a vízbetáplálás jelenleg az I-es számú telepről történik, amely azonban az esti terhelést nem bírja egyedül, így több helyen nincs víz – tette hozzá.

Szigeti Tibor közölte: a pincében mintegy 3500 köbméter víz folyt el, amelyet ki kell szivattyúzni, és csak utána lehet a hibát elhárítani. A normál szolgáltatás csak a reggeli órákra áll helyre.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: ilyen komoly vízellátási probléma régen nem volt a városban.

Közölte: a város óránkénti vízfogyasztása 1200 köbméter, jelenleg azonban csak 700 köbmétert tudnak a hálózatba betáplálni. A csőtöréskor 3500-3600 köbméter vízzel, 160 centiméter magasan telt meg a II-es telep pincéje, és a víztoronyban lévő víz teljesen kiürült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.