Hivatalos: Orbán asztalhoz ül Colleen Bell-lel

Havasi Bertalan portálunknak megerősítette, hogy a miniszterelnök március 17-én találkozik a nagykövet asszonnyal.

MD
2015. 03. 02. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök március 17-én találkozik Colleen Bell-lel, az Egyesült Államok budapesti nagykövetével – írja az Origo. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan portálunknak megerősítette a hírt, további tájékoztatást – hogy milyen témákat érintenek a felek a megbeszélésen – a találkozó utánra ígért.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, a nagykövet február 23-án együtt vacsorázott a miniszterelnökkel, noha csak informális keretek között, Andy Vajna Arnold Schwarzenegger részvételével megtartott fogadásán.

Az új amerikai nagykövet január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét pedig két nappal később adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Azóta több közjogi méltósággal és kormánytaggal is találkozott.

„Igazán nagyra értékelem, hogy az összes találkozómon egységesen azt hallottam: az emberek tisztelik az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködés erős hagyományát” – mondta Bell az MTI-nek adott korábbi interjújában. Hozzátette, eddig mindenki egybehangzóan azt erősítette meg neki, hogy mennyire fontos a kétoldalú együttműködés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.