Németh: Világos országkép-stratégiára van szükség

„Lassan rá kellene egy kicsit döbbenniük a külpolitika csinálóinak, hogy nem elég jó dolgokat csinálni.”

HZS
2015. 03. 13. 22:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

K. Lengyel Zsolt Tükrözés és torzulás című kötetéről szólva a politikus azt mondta, hogy „száz évvel Trianon után lassan rá kellene egy kicsit döbbenniük a külpolitika csinálóinak, hogy nem elég jó dolgokat csinálni, hanem jónak is kell látszaniuk azoknak a dolgoknak”. Szerinte ez az elmúlt fél év külpolitikájának egyik legnagyobb hiányossága.

A kötetben K. Lengyel Zsolt, a müncheni Magyar Intézet elnevezésű egyesület – amely jelenleg Regensburgban működik – vezetőjének 1993-94-ban készült szemléi olvashatók, amelyek arról adnak képet, hogyan, milyen hatások alapján minősíti a német sajtó a magyarországi rendszerváltozás folyamatát, valamint a magyar kisebbségek helyzetét a kommunista rendszer összeomlása után. A szerző azt mondta, a húsz évvel ezelőtti kép jelentős hányada Magyarországon készült. A Magyarország-kép romlott az elmúlt húsz évben, mert ma már nincs szükség arra, hogy Budapestről súgjanak németországi szerkesztőségeknek, hogy mit írjanak – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.