Tényleg beperelheti a kormány a Financial Timest

Ha nem helyesbít a brit üzleti lap, jogi úton vesz elégtételt a kormány.

VZ
2015. 03. 17. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg a Hír 24 – kormányközeli forrásokra hivatkozva – arról írt, értesülésük szerint a kormány beperli a Financial Timest a paksi bővítés blokkolásáról szóló cikkük miatt.

A Financial Times – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – múlt csütörtökön arról cikkezett, leállította az Európai Unió a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár még aznap este cáfolta a lap értesüléseit, hozzátéve, hogy az ügyben helyreigazításért folyamodtak a szerkesztőséghez.

Anna-Kaisa Itkonen, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős szóvivője múlt pénteken azt mondta, Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.