A Jobbik jelöltje: Rig Lajos

Egy nemzeti, a tapolcai választókörzetben élő emberek érdekeit megalkuvás nélkül képviselő jelöltnek győznie Rig Lajos szerint.

Katona Mariann-Markottai Csaba
2015. 04. 11. 1:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rig Lajos a választás fő tétjének azt nevezte, hogy sikerül-e a bukott baloldal és a hozzá hasonlóan korrupt kormánypártok helyett egy nemzeti, a tapolcai választókörzetben élő emberek érdekeit megalkuvás nélkül képviselő jelöltnek győznie.

Ígéretei közül a munkahelyteremtést emelte ki. Ezt egyrészt a bányászat újraindításával, másrészt a térségbeli habüveggyár beruházásának megvalósításával szeretné elérni, továbbá nagy perspektívákat lát a turizmusfejlesztésben is. Utóbbi sikeréhez szerinte elengedhetetlen, hogy a Fidesz által harmadára csökkentett fejlesztési pénzeket visszakapja a Balaton Fejlesztési Tanács, s az évi 70 millió forint helyett a korábbi 220 millió forintból gazdálkodhasson. Küzdene azért is, hogy Tapolcán ismét legyen aktív kórházi ellátás. A jelölt szerint a szocialista kormány a szülészet-nőgyógyászat megszüntetésével azt érte el, hogy „Tapolcán születni nem, csak meghalni lehet”.

A Fidesz pedig meglátása szerint ahelyett, hogy ezt az ellátási formát visszaállította volna, még tovább rontott a választókerület helyzetén. Rig Lajos középtávú célja, hogy a szülészet-nőgyógyászat visszakerüljön Tapolcára, hosszabb távon pedig mind regionális, mind országos szinten javítani kell az egészségügy helyzetén. Megoldást az ellátás után járó finanszírozás növelése jelentene. A kampányban elhangzott kormánypárti ígéret az egészségügy fejlesztésével kapcsolatban szerinte nem elég, hiszen – mint kifejtette –, a veszprémi választás előtt négymilliárdért ígértek új uszodát, a voksolás óta azonban mély csend van az ügyben.

Rig Lajos leszögezte azt is, hogy a Jobbik, ahogy mindig, ezúttal is pozitív, programalapú kampányt folytatott. Elmentek a körzetben található összes településre, bemutatták azt a programot, ami hitük szerint felemelheti a térséget. – Ezzel szemben az elmúlt 25 év pártjai továbbra is csak a sárdobálással és a választókörzetben élők zsarolásával törekedtek jobb eredmény elérésére – közölte, hozzátéve, hogy érdemi program híján ez nem is meglepő. A Jobbik – mint mondta – mélyen elítéli ezt a felelőtlen politikai magatartást, „szomorú, de jól érthető látlelete ez a háttérben egymással összejátszó, valódi célokat és víziót nélkülöző pártok rendszerének”. Ismét leszögezte, hogy nincs SS-jelmondatot ábrázoló tetoválása, de az ügyet már lezártnak tekinti. Ehelyett sokkal fontosabb kérdésekkel, mint például a térségben élők problémáival és az egészségügy helyzetével szeretne foglalkozni.

A jobbikos jelölt úgy véli, hogy habár kampányuk célkeresztjében a helyi ügyek álltak, állnak, természetesen országos jelentősége van egy ilyen választásnak. – Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez elsősorban a térségben élők jövőjéről szól – mondta.

Rig Lajos vasárnap győzelemre számít. – Bízom benne, hogy a Nyugat-Veszprém megyei emberek nem ültek fel a Quaestor-koalíció gyűlöletkampányának, és arra a nyugodt, kiszámítható, tisztességes programra és erőre szavaznak, amelyet én képviselek – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.