Az MSZP–DK jelöltje: Pad Ferenc

A választás tétje, hogy ez a korrupt és rossz kormányzati hatalom tovább gyengüljön és a brókerkormány előbb-utóbb megbukjon.

Markotay Csaba
2015. 04. 11. 2:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási ígéretei között elsőként említette a több és „normálisan megfizetett” munkahelyet. – Szakszervezetisként tudom, ha munka van, minden van – közölte, hozzátéve, hogy nem közmunkára utal, hanem „valódira, amiért rendes fizetés is jár”. Véleménye szerint a térségben vállalkozóbarát szabályozásra van szükség, tudatosabban kell támogatni az intenzív mezőgazdasági termelést, a zöldség- és gyümölcstermesztést, a kisállattartást. Emellett arra is szükség van, hogy az uniós forrásokat ne a „fideszes haverok lopják el és osszák szét egymás közt”. Pad Ferenc szerint az ajkai, a tapolcai, a sümegi és a zalahalápi ipari parkok fejlesztésével rengeteg új álláshely hozható létre, önkormányzati képviselőként ezt a munkát Ajkán már elkezdte, és megválasztása után kiterjeszti az egész országgyűlési körzetre. – Ha úgy tetszik, a körzet első számú munkahelyteremtő lobbistája leszek – fogalmazott.

A kórház kapcsán a Fidesz hibás döntéséről beszélt, mint mondta, az aktív belgyógyászat és sebészet kormányzati felszámolásával jelentősen romlott a tapolcai emberek egészségügyi ellátása. Ezért szerinte Orbán Viktort és pártját terheli a felelősség, és botrányosnak tartja, hogy a „Fidesznek ezek után még van képe kérni az itt élő emberek szavazatát”.

A baloldali jelölt szerint a gyógyítás első alaptétele a „ne árts”, szerinte ezt az elvet kell alkalmazni az egészségpolitikára is. Meglátása szerint előbb mindig legyen egy pontos diagnózis, és ha változtatni kell, akkor is úgy kell cselekedni, hogy ne fájjon.

A kormánypárti, illetve jobbikos ellenfele között Pad Ferenc nem tett különbséget. Mint mondta, ahogy az már egy korábbi kétharmados szavazásnál kiderült az Országgyűlésben, a „Jobbik a Fidesz csendes támogatója”. – Ebből a szempontból a két jelölt, a két párt ugyanaz – vélekedett.

Az MSZP és a DK jelöltje úgy véli, hogy a „brókerkormány” országos elutasítottsága a sorozatos botrányok miatt nagyon erős, ez biztosan meg fog látszani a mostani választásnál is. Mint mondta, a szegénység sajnos ebben a térségben is mindennapos probléma, akárcsak máshol az országban, a kormányzati politika sorozatos hibáit a térségben is a bőrükön érzik az emberek. Emiatt várhatóan a választók az országos politikát és a helyi ügyeket egyaránt mérlegelik majd a szavazatuk leadásakor.

Az eredmények kapcsán Pad Ferenc felidézte, hogy az utóbbi hónapok időközi választásain az MSZP jelöltje vagy az általa támogatott független jelölt rendre fölényesen nyert. Így volt ez Újpesten, Veszprémben, majd pedig Káposztásmegyeren is.

Véleménye szerint a korrupt Fidesztől elfordultak az emberek a sorozatos botrányok és a rossz kormányzásuk miatt, és az is bebizonyosodott, hogy a Jobbikra valós választási helyzetben nem szavaznak annyian, mint ahogy azt a közvélemény-kutatások mutatják. – Emellett bízom abban, hogy a választók értékelni fogják azt a több évtizedes érdek-képviseleti munkát, amit eddig végeztem a térségben és megválasztásom esetén a jövőben is folytatni kívánok a parlamentben – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.