Az MTVA bejelentést tett a műsorvezető bántalmazása miatt

Az üggyel kapcsolatban a MÚOSZ közölte: kezdeményezi az újságírók ellen elkövetett támadások büntetésének szigorítását.

MA
2015. 04. 15. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben emlékeztettek rá: az MTVA munkatársát, Borsa Miklóst szombaton Balatonfüreden egy ismeretlen elkövető bántalmazta.

Mint írták, Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója szerdán levélben fordult a Balatonfüredi Rendőrkapitánysághoz azzal a kéréssel, hogy a hatóság kezdjen vizsgálatot a Borsa Miklóssal történt esettel kapcsolatban.

„Az MTVA vezetője megengedhetetlennek és a társadalomra kiemelten veszélyesnek tartja, hogy a közmédia munkatársát vagy bármely állampolgárt a munkája miatt akár szóbeli, akár tettleges támadás érje” – olvasható a közleményben.

Az M1 aktuális csatornán kedden számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták Borsa Miklóst, az M1 egyik műsorvezetőjét Balatonfüreden szombaton. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rátámadtak és ütötték, közben pedig azt ordították neki: „Most hazudj!” A műsorvezető a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul – közölték.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi – közölte a szervezet.

Kiemelték: a MÚOSZ elnöksége elfogadhatatlannak tartja az M1 Híradójának műsorvezetője ellen elkövetett támadást.

„A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme” – fogalmazott a szövetség. Az erőszakos akciókat ugyanakkor „határozottan és egységesen” kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.