Beidéznék Portik Tamást is

Juhász Péter szerint bizonyítani tudják a visszaéléseket a belvárosi ingatlanügyekben.

Markotay Csaba
2015. 04. 17. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati képviselőként állításaként „releváns” adatai voltak az V. kerületi ingatlanértékesítésekről Juhász Péternek. Az Együtt egyik alapítója tegnap a Fővárosi Törvényszéken a többi közt ezzel magyarázta azokat a kijelentéseket, amelyeket a belvárosi ingatlanértékesítésekkel és Rogán Antal volt polgármester szerepe kapcsán korábban megfogalmazott.

Juhász a Facebookon, illetve nyilatkozataiban belvárosi Rogán-klánról, bűnszervezetről, ingatlanok ár alatti átjátszásáról beszélt, valamint arról, hogy Portik Tamásék is kerestek a Rogánékkal kötött üzleten. Egyik novemberi bejegyzésében például úgy fogalmazott: számos ingatlaneladás alkalmával az önkormányzat a piaci, korábban meghirdetett árnál jóval alacsonyabb áron adta el a kiválasztott vevőknek az ingatlanokat. „Az V. kerületben a Fidesz maffiaként működik. [ ] Szervezetten lopják ki a belvárosiak vagyonát a maguk hasznára” – írta.

E kijelentések miatt indított Juhász ellen személyiségi jogi pert, továbbá egymillió forint sérelemdíj megállapítását kérte Rogán Antal, aki nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson. A Fidesz frakcióvezetőjének jogi képviselője arról beszélt, hogy itt valótlan tényállításokról van szó, míg Juhász szerint a nyilatkozatok nagy része tények alapján megfogalmazott vélemény volt.

Juhász Péter egyébként konkrét példákat is említett a bíróságon arra, hogy milyen ingatlanokat értékesítettek állítása szerint piaci ár alatt. Például a Sas utcában egy 51 millióért eladott ingatlan felújítására 110 milliót költöttek, s most 430 millióért árulják. Egy Károly körúti esetében pedig egy Portik Tamás élettársához köthető cég 52 millióért vett meg egy ingatlant, amelyet azután 102 millióért értékesítettek tovább – mondta.

Portik egyébként korábban maga nyilatkozta, hogy Rogán Antallal ismerik egymást, illetve kapcsolatban voltak. Ezzel magyarázta Juhász Péter, hogy miért indítványozzák a Prisztás-gyilkosság miatt börtönbüntetését töltő Portik Tamás meghallgatását. Azt egyelőre nem tudni, ennek helyt ad-e a bíróság, de akár az is elképzelhető, hogy Portikot nem személyesen idézik be, hanem írásban tesznek fel neki kérdéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.