Jogerős a győzelem, ünnepelhet a Jobbik

Rig Lajos kedden veheti át megbízólevelét.

VZ
2015. 04. 19. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprém megye 3-as választókerületében azért kellett időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

A voksolást Rig Lajos, a Jobbik jelöltje nyerte. A választás eredményét a külképviseleti szavazatok összeszámlálását követően, a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítése alapján, csütörtökön állapította meg az egyéni választókerületi választási bizottság.

A választási bizottság csütörtöki, eredménymegállapító határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált – közölte Ughy Jenőné.

A megválasztott képviselő várhatóan kedden veszi át megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd – miután letette esküjét – beülhet a Jobbik frakciójának tagjai közé az Országgyűlésben.

Rig Lajos az április 12-ei szavazáson a voksok 35,49 százalékát szerezte meg, Fenyvesi Zoltán (Fidesz–KDNP) 34,27 százalékot, Pad Ferenc (MSZP–DK) 26,2 százalékot, Sallee Barbara (LMP) 2,02 százalékot kapott. Több jelölt nem érte el az 1 százalékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.