Jókora buszforduló épül a Halászbástya és a Hilton alá

Innen lifttel haladhatnak tovább a turisták.

BuL
2015. 04. 24. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az európai uniós forrásból finanszírozott Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt, az önkormányzat március végén kezdte meg a Hilton szálló alatti buszforduló kiépítését, amely várhatóan augusztusra fejeződik be.

A Hunyadi útról – a Hunyadi-szobornál – a buszok lefordulnak majd a Hilton alatti területre (az eddigi gazdasági bejárathoz), és a turisták, látogatók itt tudnak majd kiszállni. A kibővített és felújított terület alkalmas lesz a nagyobb autóbusz-forgalom fogadására.

Innen a nemrégiben elkészült vári lifttel tudnak kényelmesen és akadálymentesen feljönni a Várba. A Hiltonba érkező vendégeknek a szálloda – a beruházáshoz kapcsolódva – fogadóépületet alakít ki, így a vendégek már ezen keresztül érkeznek meg a szálláshelyükre.

A buszfordulóval jelentősen csökkenthető a Várba behajtó buszok száma, ezzel pedig csökken a környezetterhelés, miközben a turisták rendezett körülmények között szállhatnak le a buszokról. Ismeretes, hogy a Schulek-lépcső tövében, a Dísz térnél vagy a Palota út felső részén megálló buszok sok esetben zavarják a forgalmat. A buszforduló kiépítésének költsége mintegy százmillió forint, amelyet az önkormányzat uniós forrásból finanszíroz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.