Jönnek sorban a balliberális civilek népszavazási kezdeményezései

Újabb kilenc népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) két Facebook-csoport. A civilek március 15-én indították el „rendszerbontó” népszavazási kezdeményezésüket 19 kérdéssel.

BuL
2015. 04. 10. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyebek mellett az egészségügyet, a gyermekétkeztetést, a termőföld-haszonbérletet, a nemzeti parkok vagyonkezelését és a Magyar Nemzeti Bank tisztségviselőinek felelősségét, valamint az országgyűlési képviselők megbízatása alatt folyósított öregségi nyugdíjat érintő kérdésekről Gulyás Balázs, a „Százezren az internetadó ellen” elnevezésű Facebook-csoport aktivistája pénteken sajtótájékoztatón számolt be Budapesten. A népszavazási kezdeményezést magát a nemzeti ünnepen jelentették be az Astorián.

Vajda Zoltán, a „60ezren a MAGÁNnyugdíjukért” Facebook-csoport aktivistája úgy fogalmazott, „lesz rendszerbontó népszavazás, kimondhatjuk véleményünket egy bűnös kormányról”.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a korábban benyújtott 19 népszavazási kérdésből hármat hitelesített a NVB, a maradék 16 elutasított kérdés ügyében pedig felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Kúriához.

Ezek a kérdések fontosak, hiszen közelebb vihetnek egy élhetőbb országhoz – fogalmazott. Azt mondta, bíznak abban, hogy a bírósági felülvizsgálati kérelmek elbírálása eredményes lesz. Ragaszkodni kell a jogrendszer még meglévő kapaszkodóihoz, amelyek lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a kormányzati cselekvéseket korlátok közé szorítsák – tette hozzá.

Az újonnan benyújtott kérdések között vannak az alábbiak is:

Az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda megerősítette, hogy az újabb népszavazási kezdeményezések csütörtökön megérkeztek. A kérdések elbírálására a Nemzeti Választási Bizottságnak 30 napja van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.