Kisgazdák: segítettünk a Fidesznek, meg se köszönték

Hiányolja a régi jó viszonyt a Kisgazda Polgári Egyesület és a Fidesz között az előbbi elnöke.

VZ
2015. 04. 18. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta, a tanácskozáson értékelték a Fidesszel kialakított politikai kapcsolatrendszerüket, amely szerintük a 2010-es választások után nagyrészt formálissá vált.

A parlamentben a Fidesz-frakcióban politizáló Turi-Kovács Béla kifejtette: a választásokon, így az időköziken is a KPE szervezetei teljes erővel támogatták a Fidesz-jelölteket, mégpedig abszolút sikeresen, mert ott, ahol a KPE tagsága végezte a szervezést, toborzást a választásra, ott a Fidesz „még a mostani rossz szériában is sikert tudott elérni”. Ahol viszont „tájidegen emberek” igyekeztek mozgósítani, ott ez többnyire sikertelen volt – mondta.

Megjegyezte, például a februári veszprémi időközi választás után olyan jelzéseket kapott, hogy elfelejtették megköszönni a KPE-seknek a munkát, amit rendkívül sajnálatosnak tart. A politikus, az Országgyűlés korelnöke sérelmezte azt is, hogy a Fidesz választási plakátjain nem szerepelt a kisgazdák logója.

Turi-Kovács Béla úgy összegzett: fenn akarják tartani a szövetségi rendszert, de az nem lehet egyoldalú kapcsolat, ezért szeretnék visszaállítani a 2003-tól sokáig érvényes együttműködési lehetőséget.

A KPE szombaton megismételt közgyűlést tartott, mert alapszabályát összhangba kellett hozni az új polgári törvénykönyvvel, amit meg is tettek, továbbá megerősítették az elnök és az elnökség megválasztását.

A sajtótájékoztatón kérdezték Turi-Kovács Bélát az állami földvagyon kezeléséről szóló törvénymódosítási javaslatról, amelynek zárószavazását kedden elhalasztotta a Ház, miután nem volt meg a szükséges kétharmados többség.

A képviselő elmondta, aggályosnak tartja az indítványt, amelyet a frakciófegyelem miatt szavazott meg. Szerinte a nemzeti parkok nemzeti kincsek, ezért „idegennek” tart minden olyan korlátozást, amely esetükben a természetvédelmi értékekkel szemben üzleti vagy más alapra helyezi át a rendelkezési jogot. A termőföld egységes kezelése fontos szempont, de garanciák kellenek, hogy a nemzeti parkok felügyeleti, szakmai lehetőségei ne csorbuljanak – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.