Kiszámíthatóbb könyvellátást ígér az iskoláknak az államtitkár

Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz a tankönyvellátás az új struktúrában – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt az M1 hétfő reggeli műsorában.

2015. 04. 13. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: megújult az a rendelési felület, ahonnan a tankönyveket ki lehet választani, és több idő jut a rendelésre. Jelezte, a 2015/2016-os tanévre úgynevezett iskolai szintű szállítás lesz, de az egyedi rendelés elve is megmarad. Hozzátette: ezt a korábbi tapasztalatok és jelzések miatt szervezték át.

Hangsúlyozta, idén ősztől a tankönyvek 20 százalékkal olcsóbbak lesznek, és egy tankönyvcsomag átlagosan 12 ezer forintba kerül majd. Kitért arra is, újabb évfolyam kapja majd ingyenesen a könyveket, így a térítésmentesség az általános iskola első három évfolyamára terjed már ki. Az államtitkár jelezte, az ingyenességi kör továbbra is megmarad a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek és a nagycsaládosoknak.

Az esélyteremtés egyik fontos része, hogy ne a család pénzügyi helyzete határozza meg, hogy milyen tankönyv(ek)ből tanul a gyerek – mondta a köznevelési államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.