Médiatanács: jövő héten kerül terítékre az Éden Hotel

A TV2 műsorában szexuális bántalmazás szerepelt.

MNO
2015. 04. 30. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a testület Karas Monika elnök kezdeményezésére ezen a héten tárgyalt arról, hogy a következő ülésén napirendre veszi a műsor vizsgálatát és a hatósági eljárás megindítását a hétfőn az elnök által kezdeményezett hatósági vizsgálat első eredményei alapján. A TV2 szerdán közleményében elismerte hibáját és elnézést kért az Éden Hotel című valóságshow egyik adásában képernyőre kerültek miatt, és kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.