Megdőlt a melegrekord

Többfelé 25 és 26 fok körüli a hőmérséklet, amely a sokévi átlag alapján június második felére jellemző.

2015. 04. 16. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előrejelzésekkel összhangban az előzetes, elsődleges ellenőrzésen átesett adatok alapján megdőlt a mai napra vonatkozó országos és budapesti napi melegrekord is. Az eddigi országos rekordot  27,6 fokkal Szarvas tartotta 1952-ből, míg ugyanebben az évben Budapesten 26,6 fok volt. Ma a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban 29,2 fokig emelkedett a hőmérséklet, az új budapesti rekord pedig 28,6 fok, amelyet Újpesten rögzítettek.

Az április 16-ára vonatkozó 30 éves átlagos csúcshőmérséklet 16 fok körül alakul. A nyárias meleg nem tart sokáig: péntek délután hidegfront érkezik, amely erős lehűlést hoz, olyannyira, hogy a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 2 méteres magasságban is fagypont alá csökken a hőmérséklet az éjszakai, hajnali órákban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.