Tapolcai kampány: pengeváltás az utolsó órákban

A Fidesz zsebtömő Padról, „vállalhatatlan náci” jobbikosról, az MSZP a kormánypárt társadalmi megbuktatásáról beszél.

BuL
2015. 04. 11. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenyvesi Zoltánnak, a Fidesz–KDNP tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjének személye garancia arra, hogy minden fejlesztés és a munkahelyteremtés folytatódni fog a térségben – mondta Dódity Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Fenyvesi Zoltán szerinte bebizonyította, hogy képes érdemben képviselni a tapolcai térségben élők érdekeit, „a szélsőjobb és a szélsőbal jelöltjei” alkalmatlanok erre.

Úgy fogalmazott: a Jobbik jelöltje, Rig Lajos „vállalhatatlan náci”, akinek nézetei szinte lehetetlenné teszik a vele való együttműködést, és képtelen lenne bármit is elintézni az ott élőknek. Rig Lajos a tapolcai kórházzal kampányolt – folytatta Dódity Gabriella –, ugyanakkor egyetlen kérdést, javaslatot sem fogalmazott meg a minisztériumnak. A Jobbik az üres szavak és ígéretek pártja – jelentette ki a Fidesz szóvivője.

Az MSZP és a DK jelöltjét, Pad Ferencet álszent baloldalinak nevezte, aki „azt mondja, hogy a munkásokért dolgozik, miközben pont hogy belőlük él, csak a saját zsebét tömi, azon kívül mással nem foglalkozik”.

Dódity Gabriella szavai szerint Pad Ferenc „összebútorozott Gyurcsány Ferenccel is”, kiderült, hogy „valójában az ő embere”, és ha megválasztják, a DK elnöke csak hatalmi ambícióit fogja képviselni. A kormánypárt szóvivője úgy látja, egyértelmű, hogy aki a vasárnapi időközi választáson Pad Ferencre szavaz, az nem másra, mint Gyurcsány Ferencre adja le a voksát.

Összegzése szerint a vasárnapi szavazás arról szól, hogy jobbá tegyék az Ajkán, Sümegen és Tapolcán élők életét, hogy olyan ember képviselje őket az Országgyűlésben, aki képes érdemben tenni értük, „nem pedig csak a száját jártatja, mint Rig Lajos vagy pedig csak a saját zsebét tömi, mint Pad Ferenc”.

Tapolcán maga a jelölt is megszólalt szombaton. A munkahelyteremtést és az egészségügy fejlesztését nevezte legfontosabb céljának. Fenyvesi Zoltán sajtótájékoztatóján becsületbeli ügynek nevezte, hogy tovább dolgozzon azokon a fejlesztéseken, amelyeket Lasztovicza Jenő, a térség januárban elhunyt fideszes országgyűlési képviselője elkezdett. A kampány során sokan megosztották ötleteiket, javaslataikat, amelyek közül többet továbbított a kormánytagoknak – mondta. Megjegyezte azt is, hogy az általa kezdeményezett egészségügyi konzultáció során szerzett tapasztalatokat megosztotta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárral, aki a tapolcai kórház további fejlesztésére tett ígéretet. Sőt, személyes ígéretet kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy a tapolcai aktív ágyak, az aktív sürgősségi és belgyógyászati ellátás a legmodernebb eszközökkel felszerelve megvalósulhat.

A vasárnapi tapolcai választás a társadalmi kontroll megteremtéséről is szól, arról, amelyet „érzékelni is lehetett az elmúlt hónapokban” – jelentette ki az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton Ajkán, a párt közel kétszáz aktivistája előtt. Tóbiás József azt mondta, „a társadalom döntő többsége változást akar”, de sem a „hatalom a hatalomért”, sem pedig a szélsőség, a gyűlöletkeltés nem lehet megoldás erre az igényre – tette hozzá. A szocialisták jelöltje, Pad Ferenc országgyűlési képviselőként együttműködést, építkezést és fejlődést hoz a térségnek, „politikailag és társadalmilag pedig megbuktatja a Fideszt” – jelentette ki.

Úgy fogalmazott, másfél nap múlva Magyarország nemcsak a Fidesz kétharmadától, hanem „a Fidesz–Jobbik tartalmi koalíciójától” is meg tud szabadulni. „Elég volt a Fidesz–Jobbik kétharmadából, elég volt az oroszbarátságból, elég volt a gyűlöletkeltésből”, helyette békére és építkezésre van szükség – mondta.

Bejelentette: az MSZP hétfőn törvényjavaslatot nyújt be, amellyel kezdeményezi, hogy hozzanak létre a Magyar Nemzeti Banknál egy olyan felügyelőbizottságot, amelynek hatásköre kiterjed az intézmény felügyeleti tevékenységének vizsgálatára is.

A Veszprém megyei 3-as választókerületben vasárnap rendezendő időközi országgyűlési választás kampányának utolsó napjaira szombaton közel 600 szocialista aktivista érkezett a térségbe az ország több pontjáról, akik Ajkán, Tapolcán, Sümegen, valamint a többi településen is Pad Ferenc támogatására buzdítanak.

Az LMP programja jelentős előrelépést hozna a Veszprém megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerület mind a hatvan településén élőknek – jelentette ki a párt országgyűlési képviselőjelöltje szombati ajkai sajtótájékoztatóján. Sallee Barbara kiemelte, az LMP célja, hogy a politika végre az emberekről szóljon, a helyiekről, az ott élőkről. Az MSZP-re és a Fideszre utalva azt mondta, egyik régi párttól sem lehet megoldást várni a mindennapok gondjaira. A Jobbik pedig megfogalmazása szerint erőszakos, amikor nyugalomra, és megosztó, kirekesztő, amikor pedig összefogásra lenne szükség.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak vasárnap időközi választást, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.