Tarlós: Az OPNI területén épülhetne az új korház

Ez nem javaslat, hanem a kerületi polgármesterekkel kialakított vélemény.

MNO
2015. 04. 13. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István azt mondta, ez nem javaslat, hanem a kerületi polgármesterekkel kialakított vélemény. Az ügyben nem a főváros hozza meg a döntést – hangsúlyozta.

Az egykori OPNI területe melletti vélemény azért született, mert ott jelenleg nincs egészségügyi ellátás, és egy ilyen területen sokkal könnyebb megszervezni az építési munkákat, mint ott, ahol jelenleg is kórházi ellátás folyik – magyarázta a főpolgármester, megjegyezve, hogy valóban felmerült a Szent János Kórház területe is.

Tarlós István közölte, hogy az egykori OPNI állami tulajdonban van, így a tulajdonviszonyok nem jelenthetnek problémát. Szólt arról is, az a kérésük, hogy ha fel is épül az új központi kórház, és egyetértésükkel esetleg Budán, attól a Szent Margit Kórház „paraméterei ne sérüljenek meg”.

A főpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy az ügyben kikérték véleményüket, és azt mondta: „ha a Miniszterelnökség népszavazást szeretne, azt mi tudjuk támogatni”.

Tarlós István annak kapcsán, hogy Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője egy korábbi, a Szent János Kórház területére vonatkozó terv elővételét javasolta, elmondta, hogy arra a tervre 2001 és 2005 között kifizettek 251 millió forintot, ám akkor a saját szocialista kormányuk támogatásra méltatlannak minősítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.