Hivatalosan is útjára indult az idei strandszezon

Van még mit költeniük a SZÉP-kártyásoknak.

2015. 05. 07. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fürdőket tavaly már több mint 40 millióan keresték fel, a szálláshely-szolgáltatás egyharmada a gyógy- és wellness-szolgáltatáshoz kötődik – tette hozzá a helyettes államtitkár. Egyes strandok már május elsején kinyitották kapuikat, részletek alábbi cikkünkben.

A Széchenyi-pihenőkártyával (SZÉP-kártya) tavaly szálláshelyre, vendéglátásra és egyéb szolgáltatásra 73 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Miután a feltöltés 76 milliárd forint volt, így Ruszinkó Ádám felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy a kártyájukon lévő forrást május végéig költsék el, mert az addig fel nem használt összegek elvesznek a munkavállalók számára.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az egészségturizmust külföldön a cég reklámozza. A megújult honlapjukon pedig minden hétvégére 200 programot kínálnak.

Kardos Gábor, a Balatoni Kör vezetője pedig arról számolt be, hogy a tónál akkor lesz az idénynyitó, amikor a víz hőmérséklete elérte a 20 Celsius-fokot. Ez korábban lesz, mint ahogyan az Adrián fürdeni lehet – tette hozzá.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete elnöke elmondta, hogy közel 20 éve rendszeresen megrendezik az év fagylaltja versenyt, amelyet idén június első hétfőjén Soltvadkerten tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.