Megfigyelt ózdi közmunkások? Az Együtt lép

Az adatvédelmi hatósághoz fordul a párt, miután a Népszabadság szerint az ózdi önkormányzat kamerákkal figyelné a közmunkásokat.

2015. 05. 13. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a párt elnökségi tagja közölte szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Pataki Márton azt mondta, a közmunkások emberek, nekik is van méltóságuk és jogaik, és a törvény szerint csak akkor lehetne folyamatosan kamerával megfigyelni őket, ha nem lenne más eszköz munkájuk ellenőrzésére.

A Népszabadság szerdai írása szerint Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A lap írása szerint a képviselő-testület döntése értelmében a kamerákat, illetve a szemüvegekbe épített kamerákat nemcsak a közterület-felügyelet, hanem az ózdi Start programiroda számára is biztosítják. A munkaköri leírásukban a közmunkások tájékoztatást is kapnak arról, hogy „a munkaügyi eligazításokról és a munkaidőben történő munkavégzésről bármikor hang-, video- és fényképfelvétel készülhet”. A munkaköri leírást a közmunkára jelentkezőknek alá kell írniuk, és arról is nyilatkozniuk kell, hogy a felvételek további felhasználásához is hozzájárulnak – írja a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.