Mégis tovább gördül a szoclib kormányok egyik legnagyobb botránya

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt további nyomozást rendelt el a terézvárosi ingatlanügyben a Fővárosi Főügyészség – mondta el a Magyar Hírlap keddi számában megjelent cikkben a vádhatóság szóvivője.

2015. 05. 05. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagoly Bettina a lapnak elmondta: a több mint tízezer oldalnyi nyomozási irat felülvizsgálata során a főügyészség megállapította, hogy egyes részcselekményeknél a tényállást nem tárták fel teljes körűen.

Az újság felidézi: azért indult az ügyben büntetőeljárás, mert a gyanú szerint a főváros – akkor MSZP–SZDSZ-irányítású – VI. kerületében 2003 és 2007 között áron alul adtak el ingatlanokat, milliárdos vagyoni hátrányt okozva ezzel.

Korábban egyébként Bagoly Bettina a Magyar Nemzetet még arról tájékoztatta, hogy bizonyítottság hiányában megszüntette a BRFK a VI. kerületi önkormányzatnál kötött megbízási szerződések ügyében hűtlen kezelés miatt indult nyomozást. – Azonnal panaszt nyújtottunk be a megszüntető határozat ellen – közölte még akkor a lap kérdésére Gila Pál, Terézváros jogi képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, ha a nyomozók nem találták meg a csatolt bizonyítékokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.