Harci járművek lépték át a magyar–ukrán határt

A felszerelések a „Fearless Guardian” ukrajnai gyakorlat kapcsán érkeznek az országba.

MNO
2015. 06. 10. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös katonai járművekből álló konvoj haladt át kedden a záhonyi határon – írta a Kárpáthír. A hírportál Facebook-oldalán természetesen elindultak a találgatások. A történetnek mi is utánajártunk.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztályától megtudtuk, hogy a „Fearless Guardian” elnevezésű, Ukrajnában megrendezendő gyakorlatra szállítottak amerikai harci járműveket és felszereléseket. Magyarországon június 8-án a Tornyiszentmiklós–Kaposvár útvonalon, 9-én pedig a Kaposvár–Záhony útvonalon haladt át a katonai konvoj.

Visszafelé várhatóan június 13-án és 14-én érkeznek a szállítmányok, amelyek Záhonynál lépnek be Magyarország területére és Tornyiszentmiklósnál távoznak – írta a HM sajtóosztálya válaszában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.