Helyreigazítás

A Versys-botrány – Lesújt a jog a zűrös meddőségi klinikára című, 2014. július 11. napján megjelent cikkünk ügyében.

2015. 06. 10. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Versys-botrány – Lesújt a jog a zűrös meddőségi klinikára című, 2014. július 11. napján megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy az MNO többrészes cikksorozatban a magát meddőségi klinikaként hirdető intézmény törvényességének hiányát tárta fel és hogy zűrös emberkísérleteket végeztek a V. Attila által vezetett meddőségi klinikán, valamint hogy a doktor számos páciensét meg is tévesztette. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics a szükséges hatósági engedélyek birtokában működő meddőségi centrum, amely nem végez emberkísérleteket és nem téveszti meg ügyfeleit.

Valótlanul híreszteltük, hogy már februárban kijelenthető volt, a Btk.-ba ütközik a Versys Klinika tevékenysége. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics tevékenységével kapcsolatban még bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel soha.

Valós tényeket hamis színben tüntettünk fel, amikor azt közöltük, hogy a megkárosított ügyfelek egy része beperelte a klinikát, és a gyermekáldáshoz segítő orvosi eljárás esetenként több száz ezres és milliós tételeit kellene visszafizetnie a klinikának. A valóság ezzel szemben az, hogy nincs olyan páciens, aki beperelte a klinikát vagy dr. Vereczkey Attilát, a Versys Clinicsnek nincsen pácienseivel szemben fennálló kártérítési kötelezettsége.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.