Kövér László államfőjelölt lehet 2017-ben

Amennyiben Áder János nem vállal még egy ciklust, a házelnök lehet a Fidesz–KDNP államfőjelöltje.

2015. 06. 02. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap azonban hangsúlyozta, forrásaik szerint Orbán Viktor még semmilyen konkrét javaslatot nem fogalmazott meg a köztársaságielnök-választást illetően, és a Fidesz egyetlen testülete sem tárgyalt az ügyről.

Azt is megírták, Áder János 2012-ben azzal a feltétellel mondott igent Orbán Viktor felkérésére, hogy csak öt évre, azaz egy ciklusra vállalja az államfőséget.

A kérdés azért vált aktuálissá, mert a miniszterelnök a múlt héten Székesfehérváron egy újságírói kérdésre válaszolva egyértelművé tette: nem államfő, hanem miniszterelnök szeretne lenni a következő ciklusban is. „A köztársasági elnöki munkára az ország engem nem tudna használni, nálam méltóbb embernek kell megtestesítenie az ország egységét\" – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.