Nézőpont: Visszaesett az ellenzéki pártok támogatottsága

A Fidesz–KDNP népszerűsége nem változott.

2015. 06. 03. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 27 százalékos – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából. „Az ellenzéki hívek áprilisi lelkesedése” – amelyre a Nézőpont szerint a tapolcai időközi voksolásnak is lehetett hatása – májusra visszaesett. Mint kifejtették: a Jobbikkal 16 százalék szimpatizál, ami 3 százalékponttal kevesebb az áprilisi 19 százaléknál. Az MSZP is 3 százalékpontot veszített, így a párt tábora 7 százalékos. Az LMP támogatottsága 2 százalékpontos csökkenéssel jelenleg 6 százalékon áll. A DK is 6 százalékos támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

Az Együtt – amely szintén 1 százalékpontot rontott az előző hónaphoz képest – 2, a PM 1 százalékos táborral rendelkezik. Az egyéb párttámogatók 2 százalékot tesznek ki. Ezzel együtt a rejtőzködők és nem szavazók aránya 23-ról 33 százalékra nőtt.

A Nézőpont Intézet a Heti Válasz megbízásából május 16. és 22. között ezer ember telefonos megkérdezésével a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív mintán készítette közvélemény-kutatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.