Tunéziai terror: így járnak el az utazásszervezők

Felajánlottak az utasoknak más úticélra vagy későbbi indulásra módosítási lehetőséget.

MTI
2015. 06. 29. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a befizetett részvételi díj nem jár vissza lemondás esetén, de az irodák – a Kartago Tours, a Neckermann, a Taurus Reisen és a Sun and Fun – felajánlottak az utasoknak más úticélra vagy későbbi indulásra módosítási lehetőséget, általában Törökországba, Görögországba, Bulgáriába vagy Egyiptomba. Az irodák lemondás esetén akkor fizetik vissza a részvételi díjat, ha nem indul charterjárat az adott úticél felé.

A Tunéziában tartózkodó 890 magyar utasból az eredetileg tervezett menetrend szerint mintegy 180-an jöttek haza a hétvégén, és körülbelül 50-en mentek ki. Hétfő reggel mintegy 750 magyar utas tartózkodott Tunéziában.

Nyilvánvaló, hogy csökkenni fog az utaslétszám, így charterösszevonásokra lehet számítani,  sokan lemondták az utat, de sokan elutaznak, mivel már kivették a szabadságukat.

Molnár Judit kitért arra, hogy a Külügyminisztérium biztonsági szempontból 1-es és 2-es kategóriába sorolja az országokat, ahol az 1-es az utazásra nem ajánlott, a 2-es a fokozott biztonsági kockázatot jelentő ország. Tunézia a 2-es kategóriában volt a pénteki merénylet előtt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.