A hatóságok képesek kezelni a menekültkérdést

Az utazók többsége pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal, aki nem fogad el segítséget.

MTI
2015. 07. 20. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenczy Sándor lelkész szerint a professzionális segélyszervezetek óvatosak, mivel nem szükséghelyzettel állnak szemben, hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen segítenek a nehéz helyzetben lévőkön, elsősorban a gyerekeken, a nőkön, az idős embereken, ha szükséges.

Legutóbbi, kiskunhalasi látogatásának tapasztalatai alapján úgy nyilatkozott, hogy a hatóságok képesek kezelni a kialakult helyzetet. Kevés kiegészítő segítségre van csak szükségük, ezért feleslegesnek látják „pesztrálni” az eddig legalább három-öt országon keresztül Magyarországra érkezőket.

Elmondta: az „igazi” menekültek közül száztízet látnak el naponta, a szeretetszolgálat több évtizede együttműködik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal ilyen ügyekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.