A liberálisok perre mennek a Tarsoly–levél miatt

Az MLP bírósághoz fordul, hogy világosabb legyen, mi történt a Quaestor-ügyben.

MNO
2015. 07. 09. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Liberális Párt korábban megkereste a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, amely szerint szintén közérdekű adatnak minősül a levél, ezért azt ki kell adni.

Az MLP április elején nyújtott be a Miniszterelnökséghez közérdekű adatigénylést, de kétszeri kérésre sem adták ki a kért iratokat a pártnak. Ezért bírósághoz fordulnak, hogy világosabb legyen, mi történt a Quaestor-ügyben, történt-e bennfentes kereskedés, hivatali visszaélés, okirat-hamisítás kormányzati szinten.

Mint ismert, Tarsoly Csaba levélben értesítette a miniszterelnököt a Quaestor helyzetéről, és ez alapján utasította Orbán Viktor a minisztériumokat az állami pénzek azonnali kivonására a Quaestorból.

 

A liberálisok véleménye az, hogy a levelet önmagában nem lehet hiteles információnak tekinteni, hiszen csak a borítékkal együtt derülhet ki egyértelműen, hogy postán, személyesen és szabályosan érkeztetve, vagy valami furcsa magánúton került az a miniszterelnökhöz. Ezek a dokumentumok adhatnának magyarázatot a Tarsoly-levélen hol eltűnő, hol feltűnő érkeztetési bélyegzőre is.

 

Az is ismeretes, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Financial Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Július 13-án kezdődik a kötvényesek kártalanítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.