Átadták a 62-es utat és a seregélyesi elkerülőt

A Székesfehérvár és Dunaújváros közötti szakasz mellé még az idén elkezdik a 63-as felújítását is.

MTI
2015. 07. 31. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Fejér megye fejlesztési miniszteri biztosa emlékeztetett arra, hogy gyakorlatilag új utat kellett építeni a két megyei jogú város közé, hiszen a korábbi úrburkolat egyáltalán nem érte el az európai színvonalat. Örömének adott hangot, hogy a beruházás keretében a Seregélyest elkerülő út is megvalósult, s ezzel akár a napi tízezret is meghaladó gépjárműforgalomtól mentesül a település. Megjegyezte, hogy hasonló fejlesztések lesznek a jövőben, a 63-as út megújítása az idén megkezdődik: szeptembertől a Sárbogárd és Sárkeresztúr közötti szakasz rekonstrukciója valósul meg.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrásból megvalósult útfelújítás újdonsága a hideg remix technológia volt, amelyet először alkalmaztak Magyarországon egy teljes főúti szakaszon huszonegy kilométer hosszan. Arról is beszélt, hogy a Dunaújváros és Székesfehérvár közötti szakasz korábbi 10 méteres koronaszélességét 12 méterre növelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.